Hvad er et arkitekttegnet hus?

Et arkitekttegnet hus fra Idealhuse er et hus, hvor arkitektur, design og funktionalitet går op i en højere enhed. Huset bliver til i et tæt samarbejde mellem vores arkitekt og eksperterne i jeres liv: jer selv.

I får med andre ord maksimal medbestemmelse i tilblivelsen af et hjem, der danner de optimale rammer om netop jeres hverdag.  Og det står i stærk kontrast til standardiserede typehuse, hvor alle valg om materialer, planløsning og placering på grunden er truffet for jer på forhånd.

Er det dyrt at bygge arkitekttegnet hus?

Indrømmet. Et arkitekttegnet hus er dyrere end et standardiseret typehus. Og det, I betaler ekstra for, er æstetik, arkitektoniske linjer og detaljer, der giver jeres hjem særpræg, varme og personlighed. Og den værdi er svær at gøre op i kroner og øre. Men vi ved også godt, at I næppe har lyst til at skrive under på en byggeaftale, hvor prisen er sat til ”uvurderlig”.

Hos Idealhuse kan I derfor tage udgangspunkt i en kvadratmeterpris på 12.000 kr. Den kan selvfølgelig variere alt efter, hvilke ønsker I har samt de løsninger, I vælger. Når alt er tegnet og tilrettelagt, får I derfor et samlet tilbud på jeres nye, arkitekttegnede hjem. Det kan I betragte som det endelige tilbud. Ingen uforudsete udgifter og ingen grimme overraskelser.

Kontakt os i dag

Må vi virkelig bestemme alt selv?

Ja og nej. Men mest ja.

Når I beslutter jer for at bygge et arkitekttegnet hus med Idealhuse, får I to ting:

I får mulighed for at bestemme rigtig meget selv, og I får ærlig og konstruktiv sparring med en arkitekt der ved, hvordan man får jeres boligdrømme til at spille sammen med arkitektur i særklasse.

Vores arkitekt omsætter jeres behov og idéer i praksis og kan samtidig forhindre jer i at træffe dårlige beslutninger. For nogle drømme fungerer ikke, når de omsættes til virkelighed – til gengæld kan I så forvente løsninger og helt nye idéer, I måske ikke selv har drømt jer til endnu.

Bedre end I tror

Graden af medbestemmelse kan I faktisk også selv bestemme. Hos Idealhuse kan I vælge at tage udgangspunkt i vores seks arkitekttegnede villatyper, eller I kan starte helt fra bunden med jeres nye hus og være med fra allerførste streg.

De seks villatyper kan I betragte som skabeloner, som I selv kan bygge videre på – enten ved at flytte rundt på rum, vægge osv. Villaerne er gennemprøvet og skabt til at kunne tilpasses jeres liv. I kan læse mere om de seks villatyper her

Hvem tegner husene?

Det gør Louise Balle Rosbjerg.

Louise er uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus i 2007 og har bred erfaring med alt fra luksusvillaer til boligbyggerier. Uanset hvilket projekt hun kaster sig over, bliver det gjort med en passion for at skabe gennemtænkte boliger, der passer til den enkelte families behov.

Som mor til to drenge kender Louise til den moderne families travle hverdag. Hun er eminent dygtig til at kombinere det æstetiske og det funktionelle, så I får et smukt hus, som rent faktisk kan tåle at blive brugt – uanset om I gerne vil invitere gæster til middag hver weekend, dyrke fitness inden døre eller har tre små børn, der elsker at slæbe naturen med ind.3

Hvordan er processen, når man bygger arkitekttegnet hus?

At købe hus – særligt et arkitekttegnet – er en stor beslutning.

Hos Idealhuse tror vi på, at det bedste samarbejde omkring jeres nye, arkitekttegnede hus starter med en god mavefornemmelse. Og den handler egentlig ikke så meget om farven på husets mursten og hældningen på taget. For før vi når så langt, skal I kunne lide os, og I skal føle, at I kan stole på os.

Derfor starter vi med at tale sammen. Vi lytter til jeres drømme og behov, vi tager ud og ser eksempler på huse, vi har bygget og snakker med købere. Vi taler om, hvordan I enten kan tilpasse en af vores villatyper eller få tegnet jeres hus fra bunden.

Dernæst tegner vores arkitekt jeres hus og vi udarbejder et samlet tilbud på alt fra klargøring af grund til nøgleoverdragelse.

Hvis I tænker, at det lyder som en frygtelig masse snak, så har I ret. For det er kun gennem al den snak, at vi kan bygge et hus, der står jeres navn på – og ikke kun på postkassen.

Hvor lang tid tager det at bygge et arkitekttegnet hus?

Når kontrakten er underskrevet, starter selve byggeprocessen. I mødes med byggelederen, der står for koordinationen af hele byggeriet. Byggelederen er jeres kontaktperson vedr. alt, der drejer sig om byggeriet. Det er jeres måde at bevare overblikket og samtidig have tryghed i, at der er én person, der overvåger byggeriet og holder jer opdateret fra start til slut.

Så snart elplan, jordbundsprøver og byggetilladelse er på plads, begynder selve byggeriet. Og fra byggetilladelsen er på plads, går der typisk 25 uger, inden I har nøglen i hånden.

Læs mere om hele byggeprocessen her: https://www.idealhuse.dk/byggeproces/

Kontakt vores byggerådgiver

  • Ved at indsende dine oplysninger via kontaktformularen accepterer du, at vi må kontakte dig omkring køb af grund og/eller bolig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.