Riv ned og byg nyt – 6 fordele i 2020

Normalt starter et nyt hus med en tom grund. Men nogle gange er den perfekte grund ikke tom.

Måske står jeres nuværende hus over for en gennemgribende renovering, eller I har forelsket jer i en grund, der allerede står et gammelt hus på.

I mange tilfælde giver det bedre mening at rive huset ned og bygge et helt nyt frem for at renovere og vedligeholde.

Og endnu bedre: I slipper for at flytte fra det område, I allerede kender og elsker, eller I har muligheden for at finde den perfekte grund i et allerede etableret område med velfungerende nabofællesskaber, butiksområder og institutioner.

1. Pris og besvær

At rive ned og bygge nyt frem for at renovere et hus, der allerede er bygget, lyder umiddelbart som en dyr løsning. Det kan det være. Men det kan også være en god forretning.

En gennemgribende renovering af et gammelt, faldefærdigt hus kan sagtens stå jer i det samme, som det vil koste at starte fra bunden med et nyt hus. Det kan også være billigere. Eller dyrere. Faktisk kendetegner det de fleste renoveringsprojekter, at både økonomien og tidsplanen skrider. Ved renoveringer er der mange usikkerheder og risici, der som minimum betyder en investering i tid og besvær undervejs i processen. Og selv efter en gennemgribende renovering kræver huset fortsat løbende vedligehold.

Et nybygget hus er bygget, så I slipper for at bekymre jer om vedligehold fra dag ét. Tidsplanen og økonomien skrider ingen steder – I skriver nemlig under på en totalløsning, hvor der ikke er plads til uforudsete udgifter og ændringer i planen. Og med et nøglefærdigt hus kan I sove roligt indtil den dag, I kan flytte ind.

2. Salgsværdien

Med et nybygget hus, står I stærkere når I efter en årrække beslutter jer for at sælge. Med et moderne arkitekttegnet kvalitetsbyggeri er boligen ganske enkelt mere attraktiv for langt de fleste købere, end en renoveret bygning som kræver mere vedligehold og har ubekendte faktorer. For køberen er der færre risici ved at købe et nybygget hus med et kvalitetsstempel.

Nybyggede huse har ved salg oftest kortere liggetid, flere købsinteresserede og i sidste ende en bedre fortjeneste.

Kontakt os i dag

Bemærk: Må / må ikke?

I nogle områder er det slet og ret forbudt at rive ned og bygge nyt, og i andre områder findes der en række regulativer, der skal følges, hvis I ønsker at bygge nyt.

Så før I booker bulldozeren, skal der selvfølgelig være helt styr på, hvad I må og ikke må. Det er rigtig surt at se drømmen om et nybygget hus smuldre på målstregen pga. en lille paragraf, I ikke kendte til.

Men som med mange regler og regulativer kan de ærligt talt være udfordrende at finde hoved og hale i. Vi hjælper gerne med at give jer et overblik over, hvilke regler der gælder i jeres område, så I kan starte nedrivningen med ro i maven.

3. Bedre energibalance og komfort

Moderne nybyggerier er fra tegnebrættet designet med energieffektive løsninger og gode materialevalg i mente. Resultatet er et lavt energiforbrug, høj komfort og sundt indeklima. Fordele, som kan være svære at opnå ved renovering af eksisterende byggerier, hvor gamle konstruktioner og forældede materialetyper medfører dyre og ineffektive kompromiser.

4. Få et hjem der passer til jeres behov

Fordelen ved at rive ned og bygge nyt i stedet for at renovere er, at I får mulighed for at skabe præcis den planløsning, der fungerer for jeres familie. Det betyder, at jeres langsigtede behov også får lov at indgå i drømmeboligens udformning.

5. Optimal udnyttelse af grunden

Tiden kan let være løbet fra tankerne bag den eksisterende bygning, eller måske udnyttes den eksisterende grund bare ikke effektivt. Ved en renovering af en bolig kan arkitekturen eller konstruktionen umuliggøre tilbygninger som både er æstetisk og udnytter grunden. Når I river ned og bygger nyt, kan I frit lege med nybyggeriets placering på grunden.

Og fordi I kan planlægge efter langsigtede behov betyder det også, at boligen kan fungere som ramme for jeres familie i længere tid. Det betyder meget, når man har fundet en grund som ligger i det perfekte kvarter.

6. En byggerådgiver kan inspirere med nye idéer

Når I bygger nyt, kan I drage nytte af professionel byggerådgivning og måske blive inspireret til helt nye idéer og løsninger, som I ikke havde fået ved en renovering.

IDEALHUSE er med hele vejen fra tanke til handling – fra I først får idéen om at rive ned og bygge nyt til nedrivnings- og byggetilladelsen er i hus. Men vi har ikke travlt med at tvinge jer til handling. Lad os lige snakke sammen først og finde ud af, om IDEALHUSE er det rigtige byggefirma for jer.

Udfyld kontaktformularen herunder, så inviterer vi jer til en kop kaffe, hvor vi gennemgår fordele og ulemper ved jeres projekt samt ser på, hvordan vi kan skabe jeres drømmehjem i etablerede rammer.

Kontakt vores byggerådgiver

  • Ved at indsende dine oplysninger via kontaktformularen accepterer du, at vi må kontakte dig omkring køb af grund og/eller bolig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.