MAN RIVER IKKE DET HELE NED, NÅR MAN RIVER NED

Et gammelt hus har en historie, som et nyt hus aldrig kan have. Til gengæld kan et nyt hus så meget mere, og med et nyt hus på en ”gammel” grund, kan I ofte få både en byggemodnet grund, en unik placering og et unikt hus.

Hos Idealhuse har vi stor erfaring og kan hjælpe jer med hele processen omkring at rive ned og bygge nyt. Ofte besøger vi også det gamle hus og inddrager det i dialogen om, hvad der betyder noget. Måske er der dele af indretningen, der lige er jer? Måske er der noget, I er blevet udfordret af, som vi kan adressere? Måske er der materialer, der kan genbruges – af hensyn til miljøet eller af hensyn til sjæl, charme og særkende?

Ofte er vi også med i drøftelserne om, om der skal rives ned eller renoveres. Vores erfaring er, at svaret ofte er det første, og det er der særligt seks grunde til.

 • Baastrup-Lund-nr.-31-02-x5000_fotograf_haslefoto-scaled-aspect-ratio-423-232
  01
  Det kan være dyrt at renovere et gammelt hus

  En gennemgribende renovering af et gammelt hus kan koste det samme som at rive huset ned og bygge nyt. Men risikoen for udfordringer og overraskelser er langt større, når du renoverer huset, og det ses desværre ofte, at både økonomi og tidsplan skrider. Hvis økonomien i en renovering skal holde, kræver det ofte, at I selv kan klare en del af renoveringen – og at I har tiden og tålmodigheden til det. Med et nybygget hus, skal I ikke bekymre jer om tidsplanen eller økonomien, og I kan sove roligt til den dag, I flytter ind i jeres nye, nøglefærdige hus.

 • DSC03611-scaled-aspect-ratio-423-232
  02
  I får et hus med længere holdbarhed

  Selv med en grundig renovering af et gammelt hus, står I stadig med en gammel kerne. Og er man ikke professionel, kan der også være løsninger med begrænset holdbarhed, så I efter kort tid igen skal i gang med renovering eller udbedring af opståede skader.

 • DSC03834-scaled-aspect-ratio-423-232
  03
  I kan udnytte grunden bedre

  Når I river ned og bygger nyt, kan I gentænke nybyggeriets placering på grunden. Måske får I mulighed for at lave tilbygninger, der udnytter grunden bedre, eller for at skabe hyggekroge og private rum i haven.

 • IH_OpdateredePlantegninger_Kvadrat_r1_Kvadrat-200-aspect-ratio-423-232
  04
  I får et hus, der passer til netop jer

  Med et nybyggeri kan I skabe en planløsning, der fungerer til netop jer. Også på længere sigt. For nogle handler det om bedre plads til hjemmearbejdet, for andre om et ekstra børneværelse og for endnu andre om et større køkken eller to badeværelser.

 • Baastrup-Lund-nr.-31-10-x5000_fotograf_haslefoto-scaled-aspect-ratio-423-232
  05
  I får bedre energibalance

  Nybyggerier er tegnet, tænkt og bygget med energieffektive løsninger og gode materialevalg. Det betyder både, at jeres energiforbrug og klimapåvirkning minimeres, og at jeres indeklima og komfort forbedres. Med moderne materialer og løsninger, kan I ganske enkelt skabe et langt mere væredygtigt hus.

 • DSC03574-efter-scaled-aspect-ratio-423-232
  06
  I får en større gensalgsværdi

  Hvis/når I på et tidspunkt beslutter jer for at sælge, viser alle erfaringer, at det er lettere at sælge et moderne, arkitekttegnet kvalitetsbyggeri. Det skyldes blandt andet, at der for købere er mange ubekendte faktorer ved en renoveret bygning - og mere vedligehold. Vi ser også, at faktorer som energimærker og bæredygtighed spiller en stadigt større rolle i købernes overvejelser.

Du tænker garanteret på ...