MAN RIVER IKKE DET HELE NED, NÅR MAN RIVER NED
Et gammelt hus har en historie, som et nyt hus aldrig kan have. Til gengæld kan et nyt hus så meget mere, og med et nyt hus på en ”gammel” grund, kan I ofte få både en byggemodnet grund, en unik placering og et unikt hus.
Hos Idealhuse har vi stor erfaring og kan hjælpe jer med hele processen omkring at rive ned og bygge nyt. Ofte besøger vi også det gamle hus og inddrager det i dialogen om, hvad der betyder noget. Måske er der dele af indretningen, der lige er jer? Måske er der noget, I er blevet udfordret af, som vi kan adressere? Måske er der materialer, der kan genbruges – af hensyn til miljøet eller af hensyn til sjæl, charme og særkende?
Ofte er vi også med i drøftelserne om, om der skal rives ned eller renoveres. Vores erfaring er, at svaret ofte er det første, og det er der særligt seks grunde til.
-
01
En gennemgribende renovering af et gammelt hus kan koste det samme som at rive huset ned og bygge nyt. Men risikoen for udfordringer og overraskelser er langt større, når du renoverer huset, og det ses desværre ofte, at både økonomi og tidsplan skrider. Hvis økonomien i en renovering skal holde, kræver det ofte, at I selv kan klare en del af renoveringen – og at I har tiden og tålmodigheden til det. Med et nybygget hus, skal I ikke bekymre jer om tidsplanen eller økonomien, og I kan sove roligt til den dag, I flytter ind i jeres nye, nøglefærdige hus.
-
02
Selv med en grundig renovering af et gammelt hus, står I stadig med en gammel kerne. Og er man ikke professionel, kan der også være løsninger med begrænset holdbarhed, så I efter kort tid igen skal i gang med renovering eller udbedring af opståede skader.
-
03
Når I river ned og bygger nyt, kan I gentænke nybyggeriets placering på grunden. Måske får I mulighed for at lave tilbygninger, der udnytter grunden bedre, eller for at skabe hyggekroge og private rum i haven.
-
04
Med et nybyggeri kan I skabe en planløsning, der fungerer til netop jer. Også på længere sigt. For nogle handler det om bedre plads til hjemmearbejdet, for andre om et ekstra børneværelse og for endnu andre om et større køkken eller to badeværelser.
-
05
Nybyggerier er tegnet, tænkt og bygget med energieffektive løsninger og gode materialevalg. Det betyder både, at jeres energiforbrug og klimapåvirkning minimeres, og at jeres indeklima og komfort forbedres. Med moderne materialer og løsninger, kan I ganske enkelt skabe et langt mere bære- og væredygtigt hus, end hvad der er muligt ved at renovere et eksisterende byggeri.
-
06
Hvis/når I på et tidspunkt beslutter jer for at sælge, viser alle erfaringer, at det er lettere at sælge et moderne, arkitekttegnet kvalitetsbyggeri. Det skyldes blandt andet, at der for købere er mange ubekendte faktorer ved en renoveret bygning - og mere vedligehold. Vi ser også, at faktorer som energimærker og bæredygtighed spiller en stadigt større rolle i købernes overvejelser.
Du tænker garanteret på ...
-
Hvad koster det at rive et hus ned?
Prisen for nedrivning af et hus ligger typisk på 100-150.000 kroner, afhængigt af eksempelvis placering i landet, størrelse og adgangsforhold. I kan typisk få en fast pris fra nedrivningsfirmaet.
-
Hvilke regler er der for nedrivning af et hus?
Før I beslutter jer for at rive huset ned, skal I naturligvis undersøge, om det er tilladt. I nogle områder er det ganske enkelt forbudt at rive ned og bygge nyt. I andre områder er der en række regulativer, I skal følge. Det kan være svært at skabe sig overblik over eksempelvis statens regler om nedrivning af bebyggelse og andre regulativer, og vi hjælper gerne med dette.
-
Hvilke risici kan der være ved en nedrivning?
Én risikofaktor er miljøproblemer, der kan dukke op under en nedrivning. Asbesttag, nedgravede og usløjfede olietanke eller miljøskadelige stoffer i jorden er nogle af de forhold, der kan gøre nedrivningen og klargøringen både dyr og tidskrævende. Her kan en tilstandsrapport med tilhørende jordbundsundersøgelse være en god idé.